Første innlegg

Av Elisabeth Holvik - 23.mai.2006 @ 01:28

Velkommen til min blogg!


Kommentarer:
Postet av: Grei Struktur

Skal bli fryktelig interessant å se hvordan Norsk Privat Økonomi nå skal selge lånefinansierte AIO og BMA'er med ditt rentesyn i bakhånd. Tipper du ikke tør gi noen kommentarer til dette, men at du skjønner veldig godt hva som menes.

05.sep.2006 @ 13:44
Postet av: harald

Renter. Det som dette landet trenger minst av er finanseksperter som til en stadighet roper om høyere rente. Klipp dokker og få dokker en ordentlig jobb.

25.sep.2006 @ 13:09
Postet av: Tja

Jeg har mange ganger lurt litt på det samme som deg Elisabeth Holvik, altså på om renten settes opp for sent.

Og, jeg synes også at det er meget god grunn til å sette spørsmål ved de pris indeksene som benyttes.

F.eks synes jeg det er meget rart at ikke boligpris utvikling er representert i (særlig grad i)indeksene, da kostnadene til bolig - selv ved lave renter - representerer en vesentlig andel av folks utgifter. Hadde boligprisene - som øker 10 - 20% i året - vært tatt med i inflasjonsmålene, så ville jo inflasjonen vært mye høyere enn det som idag oppgis.

På den annen side er Norge, og store deler av den vestlige verden, inne i en av de lengste oppgangsperiodene vi har hatt - så det er ikke gitt at den økonomiske styringen er så dårlig. Men, for Norge sin del, skyldes dette hovedsakelig Kina importen og oljeprisene.

Dersom vi seenere får en lav oljepris over flere år, svake globale konjunkturer og redusert Kina effekt, vil trolig Norge gå på en smell av dimensjoner - og isåmåte vil de som sitter med store lån (til bla bolig), og samtidig med lave egenkapital og evne til å betjene lån, kunne risikere en solid økonomisk nedtur.

La oss håpe at Norges bank vet hva de gjør...

25.sep.2006 @ 13:28
Postet av: Persen

Vi blåser den største boblen siden slutten av åtti-tallet. Siden sentralbanken IKKE har fattet dette og fortsetter med sin stimulerende politikk, som fører til at vi skaper en kunstig høy BNP, blir nok smellen denne gangen vesentlig verre enn siste gang. Hold dere fast!
"Uformuende barn" kjøper utslitte leiligheter for over NOK 70.000 pr kvm! Vi som var erfarne økonomer på åtti-tallet ble ikke hørt da, og vi blir ledd av idag.

25.sep.2006 @ 14:39
Postet av: ?

Hvor var alle disse økonomer da Foss & Co banket renten ned 5-6% ??

GH

25.sep.2006 @ 16:44
Postet av: arne knudsen

Man skal ikke glemme at da renten var skyhøy for5-6 år siden var Norges Bank utorlig treg med å sette ned renten. Mye tregere enn de andre sentralbankene i Europa. Dette skapte utrolig mange problemer for eksport industrien.

Denne gangen ser det ut til at vi får en reprise med motsatt fortegn. Den norske krone har sunket nesten 10% mot euro de siste månedene. En av grunnene for å være tilbakeholden med renteøkning var nettopp det at kronen ikke skulle bli for sterk. Det argumentet er borte med en euro som koster 8,40.

25.sep.2006 @ 16:52
Postet av: frank husevåg

Hei Elisabeth,
- som familiefar med hus og gjeld er det selvsagt ikke hyggelig lesing at du vil ha opp renta igjen. For oss som ikke er økonomer er renta kun knyttet til huslån og evt. bankinnskudd. I distriktene er denne boligboblen det snakkes om ikke tilstede. Flere og flere steder sliter med fraflytting pga sterk sentralisering. Dette er det største problemet for oss utenfor de større byene.

25.sep.2006 @ 19:38

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1330793

Elisabeth Holvik

Elisabeth Holvik er sjeføkonom i Norsk Privatøkonomi, og kommentator for NA24. Hun har tidligere jobbet som sjeføkonom i SEB Merchant Banking, som rådgiver i Norges Bank, konsulent i McKinsey og økonom i Nordea. Holvik trener yoga, og liker å reise - spesielt til Italia og Brasil. Du kan lese kommentarene hennes på NA24.no.

hits